Elérhető

A Work and Travel résztvevői

jellemzően kezdő szintű, ideiglenes és átmeneti állások széles skáláját töltik be az Egyesült Államokban való tartózkodásuk során. Az elérhető munkák típusa változatos, a helyszín, évszak és helyi kereslet függvénye. A következőkben felsorolunk néhány gyakori példát a Work and Travel program résztvevői által végezhető munkákra:

Élelmiszer-szolgáltató Ipar:

A kiszolgálói, pincéri, barista, konyhai személyzeti és gyorséttermi dolgozó munkakörök gyakoriak.  

Vendéglátás és Idegenforgalom:

A résztvevők egy szálloda vagy üdülőhely személyzeteként, recepciósként, gondnokként, vagy más, turizmushoz és ügyfélszolgálathoz kapcsolódó pozíciókban is elhelyezkedhetnek.

Kiskereskedelem:

Sokan döntenek az eladói, pénztárosi vagy árufeltöltő állások mellett.

Vidámpark és Kikapcsolódás:

Vidámparkokban, vízi parkokban és szabadidős központokban is lehet állást találni pályaüzemeltetőként, parkfelügyelőként, úszómesterként, és tevékenység-oktatóként.

Nyári Táborok:

A Work and Travel résztvevők dolgozhatnak gyerekfelügyelőként vagy kisegítő személyzetként gyermekeknek rendezett nyári táborokban.

Nemzeti Parkok és Rekreációs Létesítmények:

A nemzeti parkokban és rekreációs létesítményekben végezhető átmeneti munkák közé tartoznak a látogatóknak nyújtott szolgáltatások, karbantartás vagy parküzemeltetés.

Rendezvényszemélyzet:

A résztvevőknek lehetősége van fesztiválokon, vásárokon és különleges rendezvényeken munkát vállalni a különböző kapacitások erejéig.

Mezőgazdasági és Szezonális Állások:

A résztvevők egy része mezőgazdasági területen is vállalhat munkát, ide tartozik a farmokon történő gyümölcsszedés a betakarítási időszakban.

Úszómester és Úszásoktató:

Az úszásra kijelölt létesítményekkel ellátott helyszíneken a résztvevők úszómesterként vagy úszásoktatóként is dolgozhatnak.