A

 • AZ ÁLLÁSSZERZÉS FOLYAMATA ÉS MUNKAADÓI GARANCIA

  Egy állás megszerzése a munkaadótól/program szervezőjétől függ, és csak ők döntenek arról, hogy a diák hol kap munkát. Ezért az ügynökség nem vállal jótállást arra, hogy a jelentkező a kívánt állásban kerül elhelyezésre, mert a szerepkörük kizárólag a közvetítői feladatokra terjed ki. Egyes ügynökségek ragaszkodnak és ígéretet tesznek egy bizonyos helyszín vagy munkahely megszerzésére annak érdekében, hogy a diákot a programra való jelentkezésre buzdítsák. A jelentkezést követően különböző helyszíneket és munkahelyeket kínálnak a jelöltnek, amelyek nem egyeznek meg a korábban ígért pozíciókkal. Ezt azért teszik, mert a program visszamondása miatt felmerülő díjak megfizetése miatt a jelentkezőnek már nem lesz alkalma egy másik ügynökséghez fordulni. Ebben a helyzetben a diák köteles elfogadni bármelyik állást.

 • AZ SWT EGY KULTURÁLIS CSEREPROGRAM, ELSŐDLEGES CÉLJA NEM A MUNKAVÁLLALÁS

  A program célja a tapasztalatszerzés, az angol nyelvtudás fejlesztése, a kultúra, a szokások és az életmód megismerése, valamint új barátok szerzése. Nagyon fontos, hogy a diákok részt vegyenek a munkáltató/szervező cég által szervezett kulturális tevékenységeken és csapatépítőkön. A programot az amerikai kormány támogatja és folyamatosan ellenőrzi.

 • MUNKATÍPUSOK ÉS HELYSZÍNEK, AMELYEK LEHETŐSÉGET KÍNÁLNAK PÉNZKERESÉSRE, ÉLMÉNYSZERZÉSRE ÉS AZ ANGOLTUDÁS FEJLESZTÉSÉRE

  A program célja elsősorban éttermekben, szupermarketekben, szállodákban és kisebb vendéglátóipari egységekben (cukrászdák, üzletek, butikok, pékségek stb.) való munkavállalás elősegítése. A nyári Work and Travel programok legnépszerűbb helyszínei a kisebb szezonális turisztikai helyek, olyan helyek, amelyek egész évben turisztikai célpontok képeznek, valamint olyan városok, ahol a helyi munkaerőhiány miatt szükség van további munkaerőre.

 • A PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN ELÉRHETŐ JÖVEDELEM

  Az, hogy egy résztvevő mennyi jövedelemre tud szert tenni és mennyit tehet félre, kizárólag a tőle és képességeitől függ! A kereseti lehetőségek változóak, és befolyásolják őket a személyes kiadások, a megtakarítás módja, a munkavégzés közbeni erőfeszítés és odaadás, kiegészítő állás vállalása és még sok minden más. A legfontosabb, hogy a résztvevők akkor is visszakereshetik a befektetett pénzt, ha csak egy állást vállalnak!

 • MÁSODÁLLÁS ÉS TÚLÓRA

  A másodállás-vállalás a program kulcsfontosságú része, amennyiben egy diák többet szeretne keresni. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy másodállás-vállalást lehetővé tevő helyet válasszon és felkészüljön a további munkaórák vállalására!!! Egyes helyeken és munkáltatóknál létezik túlórázás! SENKI sem tudja biztosítani a diáknak, hogy mennyi munkaórája fog felmerülni a program során, mivel ez különböző tényezőktől függ, mint például a turisztikai szezon időtartama, a vendégek száma, a munkavállaló munka közbeni viselkedése és személyes odaadása.