A munkák

Az amerikai Work and Travel állások leggyakoribb helyszínei

közé tartoznak a turisztikai célpontok, üdülőhelyek, és olyan lokációk, ahol az év bizonyos szakaszaiban átmeneti munkaerőre van szükség. Ezek a helyszínek sokféle kezdőszintű munkalehetőséget kínálnak, és népszerűek a Work and Travel Programban résztvevő nemzetközi hallgatók között. A leggyakoribb helyszínek közé tartoznak:

Népszerű Turistavárosok:

Sok Work and Travel résztvevő választ olyan városokat, amelyek egész évben jelentős idegenforgalomra számíthatnak. Például ilyen New York City, Los Angeles, San Francisco, Orlando, Las Vegas, és Miami.

Üdülőhelyek:

A partmenti területek, tengerparti üdülők és síközpontok a főszezonban nagy igényt tartanak az átmeneti munkaerőre. Az olyan helyszínek, mint a Myrtle Beach, Hawaii, Tahoe-tó és Aspen a leggyakoribb választások egyikei.

Nemzeti Parkok:

A Nemzeti parkok és rekreációs létesítmények gyakran mutatnak igényt átmeneti munkaerőre a sűrű, nyári hónapokban. A Yellowstone Nemzeti Park, Grand Canyon és Yosemite Nemzeti Park mind foglalkoztatnak Work and Travel résztvevőket.

Vidámparkok:

A tematikus- és vidámparkok szintén népszerű célpontok a Work and Travel résztvevők számára. A Disneyland, Walt Disney World, Universal Studios, és más híres parkok rendszeresen fogadnak ideiglenes dolgozókat.

Nyári Táborok:

Országszerte számos nyári tábor alkalmaz nemzetközi diákokat különböző szerepekre, például táborvezetőnek és tevékenység-oktatónak.

Szezonális Iparágak:

Bizonyos iparágak megnövekedett keresletre számítanak az év egyes szakaszaiban. Például a mezőgazdasági területeken szükség lehet gyümölcsszedő kisegítőkre a betakarítási időszakban.

Vendéglátóipar:

A turisták által frekventált területeken fekvő szállodák, motelek és éttermek gyakran alkalmaznak Work and Travel résztvevőket a takarítás, az étkeztetés és a recepciós munkakörök betöltésére.

Fontos megjegyezni, hogy a Work and Travel Program résztvevői

számára elérhető állások és helyszínek évről évre változhatnak és nagyban függnek a gazdasági tényezőktől, szezonális ingadozásoktól, és a helyi vállalkozások igényeitől. A résztvevőknek fel kell keresniük és jelentkezniük kell a hivatalos programszponzoroknál, akik segíthetnek megtalálni a megfelelő munkalehetőségeket az Egyesült Államok különböző pontjain.